Acne

is een module van de opleiding Allround Schoonheidsspecialist niveau 4, maar kan ook los worden gevolgd.

Acne is een veel voorkomend en hardnekkig probleem waarbij de huid uit zijn natuurlijk evenwicht is geraakt. Met puistjes moest je vroeger maar “leren leven”. Gelukkig zijn de tijden en de inzichten wel veranderd en kan er tegenwoordig door de schoonheidsspecialist veel hulp geboden worden. Met verzorging van de huid, geduld en ondersteuning kun je een belangrijke rol spelen om acne te verminderen. Tijdens de opleiding acne krijg je meer inzicht in de verschillende vormen van acne, de oorzaken en de behandelingsmethoden. Daarnaast wordt er veel aandacht besteed aan begeleiding en advisering. Iets wat zeker bij zal dragen aan het vergroten van het zelfvertrouwen van de cliënt.

Inhoud
Tijdens de opleiding komen de volgende onderdelen aan bod:

 

Modellen
Voor de praktijklessen en het praktijkexamen dien je zelf voor geschikte modellen te zorgen.

Huiswerk
Zoals bij alle specialisaties van de schoonheidsspecialist is ook hierbij veel oefenen noodzakelijk. Naast het volgen van de lessen moet je rekenen op ca. 6 uur huiswerk per week.

Examen
Het theorie-examen wordt afgenomen op locatie bij Klimop-opleidingen te Rotterdam en de proeve van  bekwaamheid bij TCI Schoonrewoerd gemeente Leerdam. Bij voldoende resultaat ontvang je het diploma Specialisatie Acne, welke je kunt laten registreren bij de ANBOS.
Stichting Toets Centrum Intereducatief (TCI) is een door de ANBOS erkend examenbureau.

Inschrijving
Je kunt hier een inschrijfformulier downloaden.