Schoonheidsspecialist niveau 3

Gelukkig heeft de kijk op het beroep van schoonheidsspecialist de afgelopen jaren een positieve verandering ondergaan. Vroeger dachten nog veel mensen dat dit alleen inhield het aanbrengen van make-up, tegenwoordig zijn steeds meer mensen zich ervan bewust dat dit slechts een heel klein aspect van het vak is. Het boeiende en dankbare beroep van schoonheidsspecialist houdt natuurlijk veel meer in. Als schoonheidsspecialist verzorg je de huid van gelaat en lichaam, van zowel vrouwen als mannen en kinderen.

Klimop-opleidingen gebruikt binnen de praktijklessen uitsluitend biologische cosmetica, die niet getest is op dieren.

 

Verzorgend

Behandelkit voor normale tot droge huid

 

Je adviseert, begeleidt en levert zo een belangrijke bijdrage aan het zelfvertrouwen en het welbevinden van de cliënt. Het verzorgen van de huid heeft een enorm positieve invloed op zowel het uiterlijk als innerlijk. Na een behandeling voelen cliënten zich heerlijk ontspannen en als herboren! Heb jij een verzorgende instelling, werk je graag met mensen en wil je iets betekenen voor anderen…dan is de opleiding Schoonheidsspecialist van Klimop-opleidingen Rotterdam iets voor jou!

Het beroep schoonheidsspecialist is een prachtig beroep, maar vergis je niet in de moeilijkheidsgraad van de opleiding. Het is hard werken en vraagt een grote inzet en motivatie. Bij Klimop-opleidingen kiezen we er dan ook voor om in kleine klassen van maximaal 16 cursisten te werken, zodat elke cursist voldoende persoonlijke aandacht krijgt en er altijd ruimte is om vragen te stellen. Ons motto tijdens de opleiding is dat ware schoonheid van binnenuit komt en wij besteden daarom ook aandacht aan verschillende haptonomische vaardigheden en oefeningen. Investeer in je toekomst en kies voor dit schitterende vak!

Klimop-opleidingen hanteert als basis voor de opleiding Schoonheidsspecialist de inzichten en de onderwijsmethoden van Adry Hermans, sinds begin jaren vijftig de grondlegster van de opleiding Schoonheidsspecialist in Nederland.

 

Inhoud
Klimop-opleidingen Rotterdam kiest er voor de opleiding Schoonheidspecialist in 1½ jaar te verzorgen. Het mag duidelijk zijn dat het een pittige opleiding is, waarbij je 1 dag per week les volgt.
De opleiding bestaat uit een theoretisch gedeelte en het aanleren van praktische vaardigheden en is opgebouwd uit verschillende modules.

Het theoretische vakkenpakket bestaat uit o.a.:

 

Het praktische vakkenpakket bestaat uit:

 

Overige ondersteunende vakken:

 

Beroepsmogelijkheden

 

Examens
Klimop-opleidingen leidt op voor het door de ANBOS erkende TCI diploma. Je doet tijdens de opleiding vier maal een theoretisch examen en vier maal een praktijkexamen.
Mocht het een keer niet lukken, dan is er altijd de mogelijkheid om te herkansen.

De TCI theorie-examens Schoonheidsspecialist worden op locatie bij Klimop-opleidingen afgenomen. De praktijkexamens worden bij TCI Schoonrewoerd gemeente Leerdam afgenomen. Nadat je alle examens met goed gevolg hebt afgelegd ontvang je het erkende TCI Diploma Schoonheidsspecialist.
Stichting Toets Centrum Intereducatief (TCI) is een door de ANBOS erkend examenbureau.

 

Huiswerk
Je dient naast het volgen van de lessen nog gemiddeld 10 uur per week te besteden aan huiswerk en het oefenen voor de praktijk.

 

Portfolio
Tijdens de opleiding maak je een portfolio waarin je al je competenties kunt verzamelen welke je bij solliciataties kunt gebruiken.

 

Modellen
Voor elke proeve van bekwaamheid dien je zelf voor geschikte modellen te zorgen!

 

Excursie
Er is ook mogelijkheid tegen betaling deel te nemen aan een excursie naar de snijzalen van het Erasmus MC te Rotterdam.

 

Beroepsontwikkeling
Het is mogelijk na het behalen van het diploma Schoonheidsspecialist diverse specialisaties te behalen.

 

Aanmelding
Je kunt hier een aanmeldingsformulier downloaden. Na aanmelding word je uitgenodigd voor een intakegesprek.