Branchediploma Pedicure niveau 3

Het vak pedicure omvat die totale verzorging van de voeten. Dit betekent onder andere het vakkundig knippen, frezen (mechanisch vijlen) en verzorgen van de nagels, evenals het verwijderen van eelt en likdoorns.
Het behandelen van nagelaandoeningen zoals ingroeiende nagels, schimmelnagels e.d. behoort eveneens tot het werkterrein van de pedicure. Ook een taak is het signaleren van afwijkingen en aandoeningen aan de voeten en de onderbenen. Daarnaast heb je een adviserende en begeleidende functie wat betreft schoenen, steunzolen en drukontlastende/corrigerende middelen.

Naast al deze aandachtspunten wordt tevens een voet en onderbeen massage aangeleerd en ook de verzorging van de huid van de voet en het onderbeen wordt niet vergeten. Klimop-opleidingen gebruikt hiervoor uitsluitend biologische producten welke niet getest zijn op dieren.

In tegenstelling tot enkele jaren geleden gaan niet alleen mensen met voetproblemen naar de pedicure, maar weten steeds meer (jonge) mensen, zonder voetproblemen, de weg naar de praktijk te vinden. Deze mensen realiseren zich hoe belangrijk het is om voetproblemen te voorkomen en vinden het heerlijk een vakkundige behandeling te ondergaan. Dit alles maakt het vak pedicure tot een schitterend, boeiend en sociaal beroep dat nooit verveelt en waarin altijd voldoend werk is. Het mag voor zich spreken dat deze veelzijdige, pittige opleiding niet met een paar lessen afgedaan kan worden. Een gedegen theoretische onderbouwing en praktische vorming is gewenst en absoluut noodzakelijk om een professionele pedicure te kunnen worden.

Het is van groot belang te kiezen voor een professioneel opleidingsinstituut met vakkundige en ervaren docenten die opleiden voor een erkend diploma. Klimop-opleidingen Rotterdam werkt voortdurend aan kwaliteit en professionaliteit gesteld aan de eisen van deze tijd. Daarom kiezen wij ervoor in kleine klassen te werken met maximaal twaalf cursisten. Op die manier krijgt elke cursist voldoende persoonlijke aandacht en is er altijd ruimte voor het stellen van vragen.

Spreekt al het bovenstaande je aan, kies dan voor dit prachtige vak en een beroepsopleiding Pedicure bij Klimop-opleidingen Rotterdam.

 

Inhoud
Hoewel het vak pedicure een praktisch vak is, bestaat de opleiding ook uit een groot en niet te onderschatten theoretisch gedeelte.

Het theoretische vakkenpakket bestaat uit 4 modules, te weten:

 

Het praktische vakkenpakket bevat de volgende modules, te weten:

 

Modellen
Voor de praktijklessen en voor de proeve van bekwaamheid dien je zelf voor geschikte modellen te zorgen!

 

Pedicuremotor
Voor de praktijklessen is vanaf les 8 ook een pedicuremotor noodzakelijk. Je dient deze zelf aan te schaffen. Er komen op school dan ook diverse groothandels om je te informeren over de mogelijkheden. Het is een investering die beslist ook een praktische meerwaarde heeft:

 

Excursie
Er is ook mogelijkheid – tegen extra kosten – deel te nemen aan een excursie naar de snijzalen van het Erasmus MC te Rotterdam.

 

Huiswerk
Je dient naast het volgen van de lessen nog gemiddeld 10 uur per week te besteden aan huiswerk en het oefenen voor de
praktijk.

 

Beroepsmogelijkheden
Wanneer je het Branchediploma Pedicure bezit, heb je de kennis in huis om:

 

Beroepsontwikkeling
Het is mogelijk na het behalen van het Branchediploma Pedicure niveau 3 door te stromen naar de opleiding voor het Branchediploma Medisch Pedicure niveau 4.

 

Examens
Klimop-opleidingen leidt op voor het erkende TCI branche diploma Pedicure niveau 3. Tijdens de opleiding wordt er in modules gewerkt en ook de examens worden modulair afgenomen. De theorie-examens zijn op locatie bij Klimop-opleidingen, de proeve van bekwaamheid en het portfolio assessment Ondernemersvaardigheden, in Schoonrewoerd gemeente Leerdam bij het TCI.

Mocht een examen onverhoopt een keer niet lukken, dan heb je altijd de mogelijkheid te herkansen. Nadat je alle examens met goed gevolg hebt afgelegd, ontvang je het diploma Pedicure niveau 3.
Stichting Toets Centrum Intereducatief (TCI) is een door ProVoet erkend examenbureau.

Aanmelding
Je kunt hier een aanmeldingsformulier downloaden. Na aanmelding word je uitgenodigd voor een intakegesprek.